ruhastası.

panik atak desem değilim, alkol bağımlısı desem değil, obsesif kompulsif değil, hiperaktif de değilim, tikim de yok, şizofren zaten değilim, uyurgezer olabilirim belki uyur vaziyette olduğumdan bundan da emin olamıyorum. ama bildiğim birşey var, ben deli değilim napolyon'um.

ya ya ya, şa şa şa! bizzat kendim çok yaşa...

kafam karıştı yine. erasmus'un da karışmış, benimki niye karışmasın? adam yıllar önce sormuş "gerçek bilgelik mi yoksa kendini bilge sanmak mı deliliktir?" diye.

deli değilim ben. ya da aslında bir çeşit deliyim. Platonik aşkların sahiciliğini araba aksesuarlarının yardımıyla anlatan sanatçı(!) yıldız tilbe'den (tilbe burada abs'nin devreye girip aşkı durdurarak kaza yapmayı önlediğini iddia ediyor.), bir ilkokulda ödevini yapmayan iki öğrencisine tokat atmayarak daha adil bir yol bulduğunu sanan kızgın öğretmenden (öğretmen, burada öğrencilerin birbirini tokatlamasını istemiştir.), 1 nisan günü sanat topluluklarının bulundukları şehirlerde 1 nisan şakası formatında sürpriz etkinlikler düzenlemeyi planlayan kültür ve turizm bakanlığı'ndan (ki bakanlık 1 nisan şakası yapılacağının duyulmaması uyarısı yapmayı ihmal etmemiştir.), '70 milyonun' önünde torununun emaneti olan köpeğin kaybolduğunu ve bundan torununun haberdar olmadığını söyleyen neneden ya da kabul edilebilir bir mazereti olmaksızın evlilik sorumluluğundan kaçanların dini olarak hoş görülmediğini ve bekarların evleninceye kadar iffetlerini korumalarını emreden yani 'evleneceksin! yoksa diyanet işleri başkanlığı cıs yapar' diyen diyanet işleri başkanlığı'ndan daha deli olduğum kesin. ya da saçını neye süpürge ettiğini anlayamadığım, saçlarını tarayıp sarı renge boyayan sayın bayan f.'den.

kendime rakip görebileceğim deli cevat vardı bir zamanlar. 'hedenede hanım kızlar hödenee, al fistanı hönkürdümde fedenee' diye türkü mırıldanan psikolojik enkaz. idol. akıllı uslu bilirdim de onu, bu durumda şeyindeki saati burnuna takana kadar sürdü. karizmayı fena çizerekten, tek rakibim olan kendisi de sisteme daha fazla dayanamadı.

dayanıyorum ben. deli olduğum için. delilik iyidir. kitaplar yazılmış, methiyeler düzülmüştür deliliğe, övülmüştür delilik. gülmek istediğimde kendime bakmam bile yetiyor, siz bunu beceremezken. neyse allah daha beterinden saklasın dostlar. sakının kendinizi benden den den den den, hergün daha delirerekten...

kamuoyuna saygıyla duyurulur.

ş!